The Everest Base Camp (EBC) trek is a spectacular high altitude trek in the mountains of Nepal. Everest Luxury Trek allows everyone to go to Everest region and get a once in a lifetime experience of seeing Everest and observing the beautiful culture of the Sherpa people.
The Luxury Everest Base Camp trek gives you a glimpse into the life of the “mountain people” living in the heart of the Himalayas. The major highlight of this trek is a tour of Namche, the capital of Khumbu, and the hike up to Thyangboche monastery. Thyangboche monastery is the biggest Buddhist monastery in the Himalayas.
During your entire trip in Luxury Trek. You will receive a warm hospitality, adventure, diverse culture, and beautiful scenic views of landscape and mountains.
Highlight of this Everest Base Camp Trek:
Here are our other Everest Base Camp Trek options:
Highlights: Thrilling air journey to Lukla.
04.30 am: Breakfast at your hotel.
05.00 am: Pick up from your hotel and transfer to airport.
05.30 am: Arrive in Kathmandu’s domestic airport to catch your flight to Lukla.
06.30 am: Fly to Lukla (2840m)
07.00 am: Arrive in Lukla airport. Collect your luggage and prepare for the trek. It will take about 30 minutes to come out from the airport. Breakfast in Lukla. Your trek begins after breakfast.
08.00 am: Start the trek to Chheplung (2660m) for two hours. Note: You will see Kusum Khanguru Peak on your right.
10.00 am: Arrive in Chheplung (2660m) and continue your trek to ThadoKosiGaon (2580m). Continue the trek to Ghat (2590m) for 1 hour.
11.00 am: Arrive in Ghat (2590m) and continue the trek to Phakding (2610m). It will take about 2 hours. You will see beautiful green hills during the trek.
01.00 pm: Arrive in Phakding (2610m). Rest & relax. NOTE: Lunch and dinner in the hotel at Phakding (2610m)
Highlights: Scenic Mountains and amazing Namache Bazar.
07.00 am: Breakfast at the hotel. Check out hotel.
08.00 am: Start the trek after breakfast to TokTok (2760m) for 1 hour.
09.00 am: Arrive in Toktok (2760m) and continue the trek to Bengkar (2710m) for 30 minutes. Note: You will be able to see Thamserku (6618m) mountain on your right.
09.30 am: Arrive at Benker (2710m). From Bengkar, you will be able to see views of Thamserku (6618m) on the front right. Continue the trek to Monjo (2840m) for 1 hour.
10.30 am: Arrive in Monjo (2840m). You will be able to see the Khumbila Peak (5765m) from Manju. Buddhists believe that this is the holy Himalaya and it is restricted to climb.
NOTE: We will registered and buy the Sagarmatha (Everest) National park entry permit here (included in fees charged), and then we will continue the trek to Jorsalle (2810m) for 30 minutes.
11.00 am: Arrive in Jor Salle (2810m) for lunch.
11.30 am: Start the trek after lunch to Hilary Bridge for 40 minutes.
12.10 pm: Arrive at Hilary Bridge and begin your uphill trek to Namche (3440m). This trek will test your fitness.
03.00 pm: Arrive at Namche Bazar (3440 m). Check in hotel. Enjoy the scenic Namche Bazar and splendid views of Kongde (in front), Kusumkhan and Thamserku (at the back). Dinner and overnight in Namche.
Highlights: Beautiful views of Mountains
08.00 am: The trek begins after breakfast to Kyagjuma (3570m), and then to Sanasa (3650m). This trek will take 1.3 hours. You will then have the option of other trekking destinations from Sanasa (3650m). Whichever your option, the trek will however continue to PhunkiTenga (3250m).
09.30 am: Arrive in Sanasa. We continue a downhill trek to PhunkiTenga (3250m) for 1 hour.
10.30 am: Arrive at PhunkiTenga (3250m). We will have our lunch break here.
11.00 am: Begin the uphill trek to Tengbuche Monastery (3860m). This will take approximately 3 hours.
02.00 pm: Arrive at Tengbuche Monastery (3860m). We will spend the night here.
NOTE: You will get to enjoy beautiful views of Everest (8448m), Nuptse, Ama Dhablam and many other mountains from here. Dinner will be at the hotel.
Highlights: Amazing view of mountains and Sherpa villages.
08.00 am: After breakfast, begin trekking to Shomare (4070m) for 1 hour.
09.00 am: Arrive at Shomare and continue the downhill trek to Pangboche (3930m) for 30 minutes.
09.30 am: Arrive at Pangboche and continue the trek to Deboche (3770m) for 45 minutes.
10.30 am: Arrive in Deboche and continue the trek to Tengboche (3860m) for 30 minutes.
11.00 am: Arrive in Tengboche and continue the trek to Namche Bazar.
01.30 pm: Arrive at Namche Bazar and have your lunch at Yeti Mountain Home.
02.30 pm: Start the downhill trek after lunch to Hillary Bridge for ONE hour.
03.30 pm: Arrive at Hillary Bridge and continue trek to Jorsale (2810m) for 30 minutes.
04.00 pm: Arrive at Jorsale (2810m) and continue the trek to Monjo (2840m) for 30 minutes.
04.30 pm: Arrive in Manjo and spend the night at Yeti Mountain Home. NOTE: Dinner at the hotel.
Highlights: Amazing view of the mountains and final day in the mountains
07.00 am: Breakfast at the hotel.
08.00 am: After breakfast start trek to Lukla.
08.45 am: Arrive in Bengkar (2710m) and continue the trek to Toktok (2760m) for 45 minutes.
09.15 am: Arrive in Toktok (2760m) and continue the trek to Phakding (2610m) for 1 hour.
10.15 am: Arrive in Phakding (2610m) and continue trek to Lukla.
11.15 am: Arrive in Ghat (2590m) and continue the trek to Chheplung (2660m) for 30 minutes.
12.00 pm: Arrive in Chheplung (2660m) and continue the trek to Lukla for 1.5 hours.
02.00 pm: Arrive at Lukla (2840m) and check in hotel. Overnight in Lukla.
Highlights: Thrilling mountain flight to Kathmandu and amazing view of mountains and landscapes.
05.30 am: Wake up and go to Lukla Airport to take the flight to Kathmandu. We expect to arrive in the Kathmandu airport at about 8.30am.
09.00 am: Pick up from Kathmandu Airport and transfer to your hotel.
09.30 am: Arrive at your hotel, check in. Breakfast at hotel. Free and easy all day.
05.30 pm: Pick up from hotel for dinner. NOTE: Today, we will take you to dine at your restaurant of choice. It is your party dinner after a successful trek. Enjoy the dinner and drinks.
09.30 pm: Return to hotel. Congratulations! Trek ends.
USD1599 per pax (based on 2 pax). If you are travelling in a group of more than 2 pax, kindly write to us at email@example.com and we will give you a special quotation.
Please fill the form below.
We kindly request that you fill in the online booking form. Otherwise, just provide us answers to the following questions directly through our email address firstname.lastname@example.org
Once we receive your details, we will reply you with a proposed itinerary and official quotation.
Follow the trend of the Nepal holiday lovers. You won't be disappointed